Nej till ny trafikförsäkring

Är det verkligen rätt att föra in en ny trafikförsäkring? 700 kr till om året ska varje bilägare betala enligt förslaget från regeringen. ”Idén är att bilisterna själva och inte sjukförsäkringen ska betala för alla de sjukkostnader som trafikolyckorna orsakar”, säger finansministern.

Är det en princip som även ska gälla andra delar av sjukvården. Ska de som idrottar tvingas ta en extra försäkring som ska täcka idrottsskadorna? Ska äldre få betala extra för att deras kostnader för sjukvården är högre än de yngres? Och tobaks- och snuskonsumenterna ska då givetvis själva stå för behandlingen av cancervården.

Det är väl så att bilisterna redan betalar mycket mer till statskassan än vad bilismen kostar samhället. Dessutom tas det ut en synnerligen tveksam skatt, nämligen moms på bensinskatten.

Det är inte heller en självklarhet att bilisterna ska stå för alla kostnader som bilismen orsakar. Bilismen är en betydelsefull nyttighet i samhället och därför bör samhället stödja bilismen på samma sätt som tågtrafiken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: