Littorin får underkänt

SVTs undersökning visar vilket svagt stöd arbetsmarknadsminister Littorin (m) har när han stöder att facket tvingar på småföretag kollektivavtal. Av de egna moderaterna har han bara stöd av var fjärde (24 %) och av de borgerliga väljarna inte mycket mer (27%). Till och med bland väljarna på s+v+mp tycker 26 % att Littorin har fel.

Det är i det närmaste en självklarhet att denna uppmärksammade fråga bidragit till regeringens svaga stöd i opinionen.

Ministerkollegan Lars Lejonborg (fp) ger Littorin fullt stöd. Frågan är om han har medlemmarna med sig. Den 21-22 april har Fp riksmöte i Örebro, men arbetsrätten kommer säkerligen inte tas upp om det inte sker av gästen Magnus Henrekson, vd på Institutet för Näringslivsforskning. Fp verkar inte vara säskilt intresserade av företagarfrågor. Ordet företag finns inte med i presentationen av Fps seminarier.

Och det är märkligt. Gissningsvis är det 1-2 miljoner väljare som anser att företagens villkor är en av de allra mest viktiga politiska frågorna. Sverige har en miljon företag varav hälften har anställda. Om varje företag har i snitt 2 ansvariga chefer/ägare med två anhöriga så består denna grupp av 2 miljoner väljare. Hur kan man negligera en sådan grupp?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: