Ropen skalla – F-Skattsedel åt alla

F-Skattsedeln ger dig mänskliga rättigheter. Då får du själv ta hand om din egen ekonomi och själv förhandla dina villkor med den du arbetar för. Du blir inte längre betraktad som ett barn som inte kan ta hand om dig själv.

Med Företagsskattsedel får man själv sköta skatten och socialavgifterna. Man fakturerar den man jobbar för och lägger moms på det man tjänar och drar av momsen när man betalar något som har med jobbet att göra.

Utan F-Skattsedeln tar arbetsgivaren och facket hand om dig. Arbetsgivaren tar en stor del av din lön för att betala skatt, sociala avgifter, semesterlön, pension, etc. Och om facket vill så bestämmer ombudsmännen din lön och dina villkor efter att ha pratat med din arbetsgivare – antingen du vill eller inte.

Så är det inte säger du kanske. Du avgör ju själv om du ska vara med i facket och lönen sätter ju din arbetsgivare, tänker du.

Men det är bara som det ser ut. Facket tänker skriva kollektivavtal med varenda företag. De har inte bara hunnit med riktigt alla än. ”Handels avtalspolicy går i korthet ut på Handels ska driva fram kollektivavtal på alla arbetsplatser.” Sedan gör de upp om lönerna med arbetsgivaren – för medlemmarna och för dem som inte vill vara medlemmar. Facket bestämmer för alla.

Men facket sätter inte lönerna, påstår du fortfarande.

Jo, facket har så vidsträckta möjligheter att det kan tvinga varje enskilt företag att underkasta sig fackets krav. Facket kan plocka ut en person att strejka här och en annan där så att verksamheten skadas maximalt. Det kostar inte facket många nickel. Så det är bara för företaget att lyda.

Anledningen till att lönerna inte sätts lika höga som företagets samlade inkomster är att facket inser att då blir det inget mer jobb på den arbetsplatsen. De vill inte svälta ihjäl kon som ger god mjölk.

De företag som klarar sig från facket är de som flyr landet. Det kan vissa tillverkande företag göra och ett fåtal tjänsteproducerande. Resten måste stanna och vika sig för övermakten.

Men så finns det ytterligare en lösning: F-Skattsedel till alla.

Idag stoppar Skatteverket den som vill ha F-Skattsedel om inte verket blir övertygat om att man ska jobba för flera företag och inget av dem är en dominerande uppdragsgivare. Bakom detta ligger facket. Eftersom de inte kan förhandla för företag så vill de förhindra att anställda blir företagare.

Men om F-Skattsedel blir en rättighet även för den som har en arbetsgivare så blir den lika fri och betraktas som lika vuxen som den som har två eller flera som betalar lönen. Facket har inte längre med saken att göra. Ersättningen för jobbet blir en sak mellan den som får något och den som gör något.

Och snart kan alla bli behandlade som vuxna. Alliansen har nämligen lovat att införa F-Skattsedel för alla. ”Den sociala tryggheten för företagare förbättras, reglerna för skattetillägg görs mer rättssäkra och kravet på flera uppdragsgivare för att få f-skattesedel avskaffas

Som Littorin brukar säga: Vi har sagt vad vi tänker göra och vi gör vad vi sagt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: