Vatikanen ljuger om påven

Vatikanen ljuger om påven Joseph Ratzinger, numrera kallad Benedictus XVI. Enligt DN säger Vatikanen i ett uttalande att det inte var Ratzinger som skrev det famösa dokumentet som hemligstämplade katolska präster våldtäkter på barn.

Men fakta är att Ratzinger i maj 2001 sände ett brev till alla biskopar inga uppgifter om övergreppen fick lämnas till myndigheterna. Påvlig konfidentialitet skulle gälla. Den som bryter denna hemligstämpel bestraffas, t.ex. med uteslutning ur katolska kyrkan vilket för en katolik är detsamma som att för evigt dömas till helvetet. De drabbades barnen och föräldrarna har hotats med uteslutning och helvetet om de inte teg om övergreppen.

Finns det några bevis? Javisst. Ratzingers brev på latin finns på Internet Och här finns en översättning till engelska.

Vatikanen säger att det aktuella dokumentet publicerades redan 1962 då ”den nuvarande påven Joseph Ratzinger en ung teolog”. Det är riktigt att Vatikanen redan då sända ett brev till biskoparna om de omfattande sexuella övergreppet som präster i kyrkan gjorde sig skyldig till. Även det brevet förbjöd kontakter med myndigheterna. Brev var på latin, men här är en engelsk översättning.

Uppenbarligen är katolska prästers sexuella övergrepp pågått mycket länge och i en enorm omfattning. Det kan handla om 10.000-tals barn.

Katolska kyrkan är diktatur där en man i toppen har all makt. Denna makt har han använt för att sabotera rättskipningen i ett stort antal länder och han har aktivt underlättat för präster att begå våldtäkter. Han har gömt undan förövarna i Vatikanstaten och vägrat att lämna ut dem till polisen de länder där övergreppen skett.

Hur kan någon sund människa vara katolik?

DN: Vatikanen ville stoppa BBC-film om pedofilpräster.

6 Responses to Vatikanen ljuger om påven

 1. Nisse Manpower skriver:

  Vatikanen’s dolda agenda är MAKT och Kontroll. VEM har gett Påven rättighet att diktera levnadsvillkor för en massa människor. Är Vatikanen en sekt?

 2. Hans Iwan Bratt skriver:

  Till Nisse Manpower

  Visst handlar det om makt och kontroll. Rättigheterna har påven fått från gud säger många katoliker. 1870 förklarade biskoparna påven ofelbar, men så är det uppenbart inte. Tvärtom finns det mycket som tyder på att påven riskerar att fängslas i många länder för att ha obstruerat rättvisa. Det skulle t.ex. ske i USA om det inte var så att påven är ett statsöverhuvud över pyttestaten Vatikanen.

 3. Fredrik Bendz skriver:

  Påven var väl vid den tiden (på 1960-talet) Katolska kyrkans Storinkvisör, dvs ledare för Troskongregationen? Det var väl hans uppgift att bestämma vem som fick (och inte fick) säga vad?

 4. Ateistbloggen skriver:

  Påven tystade övergrepp

  År 2001 skrev Joseph Ratzinger, sedemera påve Benedictus XVI, ett brev som förbjöd katolska kyrkans biskopar att nämna något om katolska prästers övergrepp mot barn för myndigheterna. Detta rapporterar Hans Iwan Bratt i sin blogg.
  Värt att no…

 5. […] Bakom detta agerande står påven. Redan 1962 sände Vatikanen ett brev till biskoparna om de omfattande sexövergreppen. 2001 blev nuvarande påven ansvarig för hur dessa övergrepp skulle hanteras. Han sända detta år ut ett nytt brev till alla biskopar inga uppgifter om övergreppen fick lämnas till myndigheterna. Påvlig konfidentialitet skulle gälla. Den som bryter denna hemligstämpel bestraffas, t.ex. med uteslutning ur katolska kyrkan vilket för en katolik är detsamma som att för evigt dömas till helvetet. De drabbades barnen och föräldrarna har hotats med uteslutning och helvetet om de inte teg om övergreppen. Läs mer om bevisen här. […]

 6. […] Den katolska kyrkans omfattande våldtäkter av barn kan ses som ett extremt exempel på religionsmissbruk, i den meningen att prästerna utnyttjat sin ställning och förmodligen ansett sig kunna få gudens förlåtelse. Dessutom har kyrkan organiserat sig så att dess präster inte kunnat få normalt utlopp för sina sexuella behov. Förmodligen har homosexuella personer i rädsla för sin sexualitet fördömd av sin kyrka flytt in i prästerskapet befrielse från ett sexuellt liv. Men sedan har den sexuella driften blivit alltför stark. (Se Fler katolska sexövergrepp i Sverige och Vatikanen ljuger om påven) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: