Regeringen måste kritisera Iran och Pakistan

De iranska och pakistanska regeringarnas angrepp på mot Englands beslut att adla Salman Rushdie är fullständigt oacceptabla. Den svenska regeringen måste kalla till sig ländernas ambassadörer i Sverige och framföra reprimander mot deras angrepp. Dessutom måste Sverige begära att EU uttalar sig skarpt mot de båda ländernas agerande.

Under bråket om Mohammed-teckningarna fegade den svenska regeringen. Det ledde till två anmälningar av riksdagsmännen Lars Leijonborg (anmälan) och Björn von der Esch till konstitutionsutskottet mot den dåvarande justitieministern Laila Freivalds som stödde påtryckningar mot det webbföretag som lät en användare publicera teckningarna.

DN: Bråket om Rushdie växer
SvD: Rushdiebråk växer

Annonser

2 Responses to Regeringen måste kritisera Iran och Pakistan

 1. Barbro skriver:

  Saken är den att varken pakistan eller iran gör något fel eller inkorrekt – enligt islam.
  Denna attityd och agerande ligger helt i linje med vad koranen förkunnar om dem som kränker islam.

  Och som du är inne på. Vilken mardrömsscenario som skulle spelas upp för våra skräckfyllda ögon om islamisterna fingrade på kärvapnen kan man bara ha mardrömmar om.

  Den dagen – för den kommer – då det blir ett maktövertagande av dom pakistanska islamisterna måste vi ”mota olle i grind” och bomba landet sönder och samman eller själva få leva med samma hot resten av våra liv – om vi inte konverterar.

  En allians mellan iran och pakistan – som nu verkar komma i dager – är väl ingenting som någon önskar heller.

 2. goranr skriver:

  Jag tror inte på att bomba landet sönder och samman. Det är för mycket och inte för litet våld. Väljer någon dåre terrorismens väg så finns det inget försvar för det, för man kan inte täcka upp för varje eventualitet. Låt dårarna framstå som dårar genom att ta våldets första steg. För övrigt har jag exakt samma syn som du på islamiska fanatiker. Det är inga människor som man vill dela en öl eller god middag med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: