– Det är rätt att stena otrogna till döds

DN uppmärksammar anmälan till Skolverket av Al-Mustafa-skolan i Järfälla. Kamal Moubadder, som driver skolan, är för att otrogna ska stenas till döds.Till DN säger Kamal Moubadder att han inte vill att dödsstraff för otrohet eller att tjuvar får händerna avhuggna införs i Sverige i dag med tanke på det skulle rubba ”helheten i rättssystemet”. Men han accepterar islamiska sharialagar i andra länder och medger att han kan tänka sig dem i Sverige under en förutsättning:
– En enda: om svenska medborgare i en demokratisk process väljer dessa lagar så kan de införas, säger Kamal Moubadder till DN.

Givetvis är det helt lagligt att tycka att otrogna ska stenas. Kamal Moubadder har också rätt (eftersom han bor i Sverige) att i demokratiskt anda argumentera för att den islamiska lagen ska införas i Sverige så att också muslimer som är otrogna i Sverige kan stenas till döds. Men de som har denna groteska uppfattning får inte harätt att verka inom den svenska skolan.

DN har tyvärr inte uppfattat en väsentlig, för att inte säga avgörande, uppgift om Kamal Moubadder. Han skriver att en troende muslim får inte följa mänskliga lagar som strider mot Allahs. Risken är således uppenbar för att eleverna vid Al-Mustafa-skolan får uppfattning att det inte är svensk lag som ska tillämpas mot dem som ät otrogna utan Allahs.

Det är glädjande att Skolverket tänker agera redan före skolstarten. Kamal Moubadder måste givetvis skiljas helt från skolan. Med tanke på att det är han som rekryterat skolans lärare är det angeläget att även deras uppfattningar om skollagens värderingar bedömas.

DN: Skolchef hyllar sharialagarna

10 Responses to – Det är rätt att stena otrogna till döds

 1. Pelle skriver:

  Nästan alla stora tidningar har nu din nyhet på sina webbsidor, DN, Aftonbladet, Metro och SvD. Nu har jag tipsat SVT Aktuellt, Rapport, SVT ABC, TV4 Nyheterna och TV4 Stockholm. Samtliga TV-medier vägrar ta med nyheten. De har redan diskuterat färdigt och trots att de har nära till Järfälla för att göra intervju med skolchefen väljer de bort nyheten. Jag anar bara att det är politisk korrekthet som ligger bakom att välja bort den nyheten, så att inte islam framställs som negativt.

  Eftersom jag själv bor i Malmö och får in dansk TV kan jag säga att en sådan nyhet hade tagits upp av danska TV-Avisen på bästa sändningstid om det inträffat i Danmark. Därför betalar inte jag TV-licens för svensk televisiions snedvridning. Det är sådan snedvriden TV-propaganda i Sverige som får medborgare och politiker att blunda för problemen och inte ta itu med dem. För de har utsett TV-folk som ska sortera bort sådana nyheter. Tänk på barnen istället som tvingas gå i denna skola av sina föräldrar!

 2. Magnus A skriver:

  Det är riktigt som du skriver, att Kamal måste skiljas från skolan, men en ny huvudman måste ju också hittas om skolan ska undvika stängning.

  Att Kamal måste skiljas från skolan implicerar ju att han måste avträdda som VD. Men Asip Skola torde ju med Kamal som VD haft samma långsiktiga mål som han gett uttryck för, nämligen att Sverige inför sharialagar. Organisationen har haft Kamals hemadress (c/o), och kan väl knappast organisatoriskt vara så mycket mer än honom.

  (Noterade nu att Aftonbladet endast skriver att ”Skolverket ska nu besluta om en eventuell granskning av skolan” vilket väl är en alltför försiktig uppgift.)

  Förresten känns det på sätt och vis känns det lite hopplöst med islamiska eller religiösa, skolor; muslimer får ju ljuga för infidels om det gagnar islam, allt enligt Taqya (eng.: Taqiyya). Ett bra sätt att bemöta riskerna med detta kan ju vara att vara stenhård. Annars är ju detta inte Skolverkets bord, utan för Riksdagens att besluta. (Politiker: Varför ska staten betala bönestunder och koranenläsning/-undervisning? )

 3. Pelle skriver:

  Det visade sig bli precis som jag sagt. Ingen TV-kanal alls vill ta upp detta i sin nyhetssändning. De vågar inte. Det intressanta är om åsiktsfriheten. Egentligen är det så att en muslimsk friskola kan undervisa hur demokratiskt som helst i de vanliga skolämnena. När sedan eleverna har islamologi 2 timmar därutöver så undervisas de om vad som står i Koranen och om värden som strider mot jämlikhet och demokrati. Det är ingen islamologiundervisning med analys a la Jan Hjärpe, utan i islamologin lärs antidemokratiska värderingar ut. Så hur kan Skolverket tillåta att små barn undervisas i islamologi som en ren koranskola om vad Koranen säger där kvinnor inte är jämlika män, där Allah bestämmer och inte demokrati. Och samtidigt säger Skolverket att undervisningen måste sprida demokratiska värderingar. Det går inte ihop med att tillåta islamologi för barn.

 4. Pelle skriver:

  Det gick snabbt för media att totalt glömma bort detta. TV försökte lura i mig att de inte hann samma dag som tidningar, men kanske skulle sända en annan dag. Ett sätt för dem att få bort en nyhet som avslöjar islam. Det blev ju inget. I augusti månad kan man i Skolverkets kalendarium komma att se några korta rader om att Skolverket begärt in svar från skolan. Några månader därefter kommer det att stå i samma kalendarium att Skolverket nu fått in svar som är tillfredsställande och att ärendet är slutfört. Ingen tidning kommer att rapportera om det och Hans Iwan Bratts bedrift med att avslöja detta är som bortblåst, precis som TV vill. Skolchefen komjmer att ha samma åsikter och på de 2 islamologitimmarna får de små barnen fortsätta att höra att islam minsann inte har samma syn på saker som västerländsk demokrati.

 5. Hans Iwan Bratt skriver:

  Till Pelle:

  Jag är ganska nöjd med den uppmärksamhet som anmälan fick. Dessutom är jag mer optimistiskt än du vad gäller Skolverkets agerande. De kommer nog försöka få fram ett beslut före skolstarten. Dessutom hoppas jag på att kommunen Järfälla ska agera så att Al-Mustafa-skolans elever kan tas om hand av de kommunala skolorna på ett bra sätt. De bör förhoppningsvis börja med föreberedelserna ganska så snart då eleverna i Al-Mustafa lär ha mycket att ta igen.

  Jag lovar att bevaka denna fråga intensivt de närmaste månaderna och jag tror att flera andra kommer att göra det också. Jag hoppas bl.a. på dig och Magnus A.

 6. Pelle skriver:

  I Skolverket diabaswebb med följande internetadress

  http://www3.skolverket.se/diarie-skv/default.htm

  för sökning står så här om Järfälla och Al-Mustafaskolan:

  3 ärenden har inkommit sista månaden med diarienummer nedan:

  Diarienummer Verk/pr Registrerat Ärendemening Avd/Enhet Status Beslutsdat Bevakn.dat Ärendetyp
  2007:02551 (0) 58 2007-07-12 Anmälan mot Al-Mustafa skolan i Järfälla kommun Enhet för tillsyn Pågående Inkommande
  2007:02526 (2) 52 2007-07-09 Anmälan angående brister m.m. samt önskemål om inspektion om skolans verksamhet bedrivs enligt läroplanen hos Al-Mustafa skolan, Järfälla kommun Enhet för tillsyn Pågående Inkommande
  2007:02397 (4) 52 2007-06-26 Anmälan angående brister m.m. hos Al-Mustafa skolan, Järfälla kommun Enhet för tillsyn Pågående Inkommande

 7. Nils Dacke skriver:

  Du skriver: ”DN har tyvärr inte uppfattat en väsentlig, för att inte säga avgörande, uppgift om Kamal Moubadder. Han skriver att en troende muslim får inte följa mänskliga lagar som strider mot Allahs.” Detta föranleder två kommentarer.

  För det första har ingen numera anledning att längre vara förvånad över DN:s eller andra mediers synnerligen selektiva uppfattningsförmåga. De har sedan länge offrat sanning, förnuft och hederlighet på den politiska korrekthetens altare.

  Tänk om någon inom media ville/vågade anamma Ali Sians motto: “We endeavor to be factually correct, not politically correct.”

  För det andra är inte Kamal Moubadder ensam om att anse att muslimer måste följa Allahs lagar och inga andra. Detta är faktiskt en majoritetsuppfattning inom islam.
  Så är det tyvärr med mycket annat med anknytning till islam, som media och den politiska eliten försöker ge en annan bild av i det offentliga rummet.

  Det är t ex inte ”en liten minoritet av fundamentalister” som vägrat godta FN:s deklaration om Mänskliga Rättigheter. Tvärtom, samtliga 57 medlemmar av OIC har un dertecknat CHHRI. Läs här http://www.religlaw.org/interdocs/docs/cairohrislam1990.htm i artiklarna 24 och 25 vad det handlar om. Turkiet, som många ledande politiker anser skall välkomnas i den europeiska gemenskapen, är en av undertecknarna.

  Den mest missvisande bilden, som ofta upprepas som ett mantra, är at ”islam är en fredens religion. Inget kunde vara mera fel. Islam är från budskapet i Koranen och hadither till agerande genom historien inget annat än en sekt präglad av våld och tvång/förtryck.

 8. goranr skriver:

  Jag måste säga att jag är förvånad över urvalet av fakta i svensk tv. Korrektheten har gått så långt att man tiger om väsentliga nyheter som denna skola med sin indoktrinering och undersökningen som visar ungdomens totala okunnighet om kommunismen, men publicerar så snart någon kändis har snutit sig, och jublar när artister deklarerar att de står på rätt sida i den heliga klasskampen.

 9. Pelle skriver:

  Handläggaren på Skolverket sa idag att de med all sannolikhet kommer att lägga ner din anmälan mot Kaqmal Moubadder och Al-Mustafaskolan, eftersom Skolverket läst i tidningar att Moubadder tagit avstånd från sin gamla skrift om Sharialagar.

 10. Kamal Moubadder skriver:

  Hej.
  Jag är Kamal Moubadder. Vill kortfatta mig med att säga att Boken ”Frågor om islam” är en faktabok om läran. Att boken är faktagranskade av en islamisk förening tyder väl att det rör sig om faktabeskrivning och inte om egena reflektioner. Budskapet i boken är islams budskap och inte mitt. När DN ställde frågan om sharialagarna ska tillämpas i Sverige svarade jag såsom en relgionbeskrivare skulle svara: enligt islam ska dessa lagar tilläpas under två förutsättningar: Landet ska vara ett muslimskt land och medborgarna ska välja införa dessa lagar, annars är det inte aktuellt.
  Återigen detta är islams budskap. Vilken islamist som helst skulle har givit samma svar utan att han eller hon få stå för budskappet.
  Om man ändå vill betrakta en beskrivning av en lära som författarens lära. Vad har detta att göra med en skola? Kamal Moubadder är en aktie ägare i ett aktiebolag som driver en fristående skola. Bolaget är en annan juridisk person. Skolan i sin tur är en annan”pedagogisk person”.
  Jag tyckker att debatten var orättfärdigt.Mest orättfärdigt var att mina svar och förklaringar har inte publicetats i de media som tog upp frågan.
  Kamal Moubadder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: