Svar till en muslimsk kvinna som är för dödande genom stening

(Detta är svaret på ett brev från Monjia Manai Sonnius som har webben Islamsidorna med anledning av ett brev från mig om stening av otrogna. )

Jag vill igen tacka dig för ditt svar för jag är angelägen om att förstå Islam och hur muslimer uppfattar sin lära. Jag har funderat länge och väl över det du skriver.Jag uppfattar ditt svar så att du är för att de som varit otrogna ska stenas till döds under förutsättning att brottet döms i en stat som till 100% styrs av islams lagar, att domen utdöms av en muslimsk domstol och att otroheten (samlaget?) bevittnades av fyra vittnen. Svaret leder till en rad frågor:

1. Du verkar vara övertygad om att Islam kräver att otrogna dödas på detta hemska sätt, trots att det inte finns något krav på detta i Koranen. Jag vet att det i haditherna finns många berättelser om hur Mohammad bestämde att otrogna skulle dödas med stening. Här är ett exempel:

Ubada b. as-Samit reported: Allah’s Messenger (may peace be upon him) as saying: Receive (teaching) from me, receive (teaching) from me. Allah has ordained a way for those (women). When an unmarried male commits adultery with an unmarried female (they should receive) one hundred lashes and banishment for one year. And in case of married male committing adultery with a married female, they shall receive one hundred lashes and be stoned to death.” (Sahih Muslim, Book 17: Number 4191)

Det finns ytterligare 32 hadither bara i denna bok där Mohammad kräver att sexuellt otrogna ska stenas. Men frågan är ju hur de ska tolkas. Det finns ju många muslimer som inte uppfattar Islam på det sätt som du gör. Hur vet du att din tolkning är rätt?

2. Död genom stening ska endast utdömas i ”land som 100% styrs enligt islams lagar”. Det kan ju tolkas som att du anser att Islam med sina strafflagar endast ska gälla om Islam har folkets stöd, dvs ett slags erkännande av demokrati. I Bibelns Gamla Testamente berättas det om hur den kristna guden kräver att personer ska dödas genom stening, t.ex. de som har en annan tro. Om Gamla Testamentet tolkades bokstavligt, som du gör med Islams hadither, skulle väl det innebära att muslimer skulle stenas ihjäl i kristna länder? Tycker du att det vore rätt?

3. En inte oviktig fråga; Tycker du att en person som begår ”äktenskapsbrott” i Sverige bevittnat av fyra män och som sedan reser till ett muslimskt land (t.ex. Iran) där ska dömas till döden genom stening? (Ingen oviktig fråga för muslimer i Sverige som då och då besöker sitt hemland.)

4. Du skriver ”En islamisk stat måste upprätta ett domstolsväsen som är rättssäkert och som går att kontrollera, precis som en sekulär stat och med samma krav på bevisning.” Men, som du också skriver, så dömer en muslimsk domstol till stening om det finns fyra vittnen. (Fyra manliga vittnen vill säga. Är vittnena kvinnliga så krävs det åtta). Så går det ju inte alls till i en svensk domstol. a) vi dömer inte till dödsstraff, b) vi räknar inte antalet vittnen utan tar hänsyn till allt som kan tala för resp. emot den åtalade och c) vi dömer inga för att de haft sex om båda parterna är med på det. Du säger att äktenskapsbrott är sällsynta då det krävs fyra vittnen. Och det är klart att det är sällan att några har sex utanför äktenskapet i åsynen av fyra till åtta andra, speciellt när en man våldtar en kvinna. Tycker du ändå inte att vår svenska rättvisa är helt överlägsen Islams?

En avslutande fundering. I Sverige är det vanligt med sex utanför äktenskapet. Nästan alla anser det naturligt med sex före äktenskapet. I praktiken är det också vanligt med sex utanför äktenskapet och det anser vi är något som rör parterna och inte något som polis och domstolar ska lägga sig i. Du och andra muslimer som delar din bokstavstrohet har en helt avvikande uppfattning. Har du därmed förståelse för att vi som tycker att sex är något privat och att stening av otrogna är något fullständigt genomvidrigt inte kan umgås med er på vanligt sätt. Jag vill inte umgås med någon som tycker att judar ska gasas ihjäl. Jag vill inte heller umgås med någon som läser berättelser om vad en man gjorde för 1.400 år sedan och ser dessa händelser som fullständigt styrande idag inkl stening, avhuggning av händer och fötter och andra barbariska straff.

Jag vill dock mycket gärna fortsätta dialog med dig. Även om jag tycker att din uppfattning är hemsk så sätter jag högt värde på din ambition att förklara din variant av Islam. Jag ser fram emot dina svar på mina frågor.

Taggar: Stening, Islam
Andra bloggar om: , , intressant

Annonser

16 Responses to Svar till en muslimsk kvinna som är för dödande genom stening

 1. Jah Hollis skriver:

  Man vill inte tro att det är sant att en svensk kvinna i detta nu kan ha så grotesk syn på sina medmänniskor. Religionen kan verkligen förvrida skallen på folk.

 2. Paul Valö skriver:

  De religiösa lagarna är inte lagar i vår mening, alltså ett utfall av representativ demokrati. Den iranska lagstiftande församlingen heter i Hjärpes översättning ”den islamska rådsförsamlingen” och dess funktion är egentligen lagtolkande istället för lagstiftande. Uppgiften är alltså att tolka koranen ”rätt”, inte att skapa lagar utifrån folkets mandat. Det är därför missledande att tala om lagar eftersom det ger intrycket att det finns folkligt konsensus. Denna Sonnius verkar anspela på just detta, att lagarna är som de är av samma anledning som våra svenska lagar är som de är. Detta är alltså inte fallet.

 3. Mia skriver:

  Jah – Jag förstår inte vad den stora förvåningen är. Det är så där muslimer tänker, tror och tycker. Det är standard bland dem.

  Vi stoppar och förhindrar allt hemskt och extremistiskt i detta land, allt från nazism till homofobi och det är vi alla glada för. Men muslimerna tillåts till och med starta grunskolor för barn där de lär ut sina sjuka åsikter (vilka ironiskt nog involverar, bland mycket annat, avrättning av homosexuella).

  Muslimer är bara en lite tystare version av islamister. Åsikterna är samma.

  Svenskar borde verkligen börja öppna ögonen för detta innan det är alldeles för sent.

 4. Hans Iwan Bratt skriver:

  Till Mia:

  Jag vill ogärna tala om ”muslimer” eller ”kristna” eller ”judar”. Det finns så många som känner sig hemma i dessa religiösa kulturer, men inte är slavar under dess urgamla skrifter. Jag har sådana muslimer och kristna i min vänkrets. Och, Mia, alla muslimer har inte alls samma åsikter.

  Det jag vill förstå är hur de som säger sig höra hemma i dessa kulturer klarar av att leva i det moderna samhället och hur vi ska kunna leva tillsammans. Mitt fokus för kritik är skrifterna i sig och de som predikar skyldigheten för sina trofränder att slaviskt följa vad som skrivits för länge, länge sedan.

  Jag delar din uppfattning om religiösa friskolor. De bör bort. Däremot bör elever och lärare ges möjlighet att utöva sina religioner eller vad som följer av deras livåskådningar inom ramen för de mänskliga rättigheterna och utan att värva andra till sin livsuppfattning. Det måste ske utanför skolans ram.

 5. […] sina reproduktionsorgan. Men så är jag ju inte heller muslim. Läs gärna hela diskussionen på Hans-Iwans blogg Den börjar såhär (Detta är svaret på ett brev från Monjia Manai Sonnius som har webben […]

 6. goranr skriver:

  Kravet om att otroheteten måste bevittnas av fyra personer är intressant. I så fall kan nästan bara offentligt utförda samlag lagföras, och de torde vara ytterst sällsynta i länder med wahabistisk religion. Det innebär egentligen att lagstiftningen inte kan tillämpas, och lagar som inte kan tillämpas bör självfallet inte stiftas.

 7. P skriver:

  Helt nyinkommet ärende till Skolverket om Al-Mustafaskolan. Ring Skolverket och få ut handlingarna! Därefter pressen!

  Diarienummer: 2007:02657 (0) 52 2007-08-14 Anmälan angående verksamheten på Al-Mustafa skolan i Järfälla kommun Enhet för tillsyn Pågående

  Behöver Du mer information angående ärendenas innehåll, går det bra att kontakta någon av Skolverkets registratorer, Maria Nylander tel 08 – 52 73 32 50 eller Pia Lindblad tel 08 – 52 73 33 93.

 8. P skriver:

  Handläggaren på Skolverket sa idag att de med all sannolikhet kommer att lägga ner din anmälan mot Kaqmal Moubadder och Al-Mustafaskolan, eftersom Skolverket läst i tidningar att Moubadder tagit avstånd från sin gamla skrift om Sharialagar.

 9. Pelle skriver:

  Skolan i Örebro som skolminister Jan Björklund ofta varnar för heter Al-Salam. Trots att Skolverket förra året kritiserade skolan:
  http://www.sr.se/orebro/nyheter/artikel.asp?artikel=1042864
  låter samma Skolverk denna 1-6-skola utöka nu i höst till att bli en 1-9-skola med högstadium också:
  http://www.sr.se/orebro/nyheter/artikel.asp?artikel=1398153
  Skolans hemsida:
  http://www.alsalam.se/
  Skolchef är Hussein Aldaoudi, som kommer från Islamiska Kulturföreningen i Malmö. Husseini samarbetar även med Ahmed Abu Laban som i Danmark startade Muhaqmmedkrisen och som tillhör Muslimska Brödraskapet, ursprunget till Al-Quaida
  På nedanstående sida ses Aldaoudi och terrorfinansierande shejken Abdur Rahman på fisketur i Norge 2006.
  http://www.alnor.no/Sheikh%20Abdur%20Rahman.htm
  Citat från ovanstående länk:
  “Sheikh Abdur Rahman fra Saudi Arabia er nå på en rundreise i Skandinavia, og det var
  veldig hyggelig at han tok seg tid til å komme til Tromsø. Han er bosatt i Riyadh.
  Sheikh Abdur Rahman og Hussein Aldaoudi, som er leder for Al Risalah Skandinavia og
  Fler kultursenter, ankom Tromsø den 1. september 2006.”
  1. http://www.moftak.com/ip/speakers.asp
  På ovanstående länk deltar Aldaoudi i en konfwerens i Köpenhamn tillsammans med Ahmed Abu Laban.
  “Islamophobia – A Dilemma in the West – 13th May 2006, Copenhagen …HUSSEIN ALDAOUDI ALRISALAH SKANDINAVISKA STIFTELSE. Imam Abdul Wahid Pedersen …. Sheikh Ahmed Abu Laban Born 1946 in Jaffa, Palestine”
  Hussein Aldaoudi vill aldrig vara med på bild. Den andre shejken Abdur Rahman som Aldaoudi får pengar från i form av en wahabistisk stiftelse i Saudiarabien al-Haramein, har terroristklassats.
  I Uppdrag Granskning i fjor visades Al-Salamskolan och Hussein Al-Daoudi fastnade faktiskt på filmen. Länkar till Uppdrag gransknings sida:
  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=53751&lid=puff_617273&lpos=lasMer
  Hussein Aldaoudi arbetade i Malmö som hemspråkslärare på den nedlagda Al Elowm Alislamiaskolan, där avhoppade lärare som anmält extremismen till Skolverket förhördes av SÄPO om wahabismen på skolan. Aldaoudi lyckades sedan infiltrera den kommunala Rosengårdsskolan med koranskola där han lärde ut den stränga wahabismen.
  Ingen tidning har beskrivit sammanhangen runt Aldaoudis Örebro och Malmö. Ingen tidning som erbjudits detta har vågar. Detta kan ni tacka fegisarna på Nerikes Allehanda, SR Örebro och Tvärsnytt för. De säger att de inte vill, att det inte är relevant.
  I stället kan ni läsa gulligaförsvarsartiklar om Al-Salamskolan, som den av Carina Tenor på Nerikes Allehanda döär hon istället går till angrepp mot Björklund:
  http://www.na.se/artikel.asp?intId=1199315
  Carina Tenor har fått erbjudande om att skriva om sambanden runt Aldaoudi, men vägrat med motiveringen att det beror på vad man har för politisk åsikt om man vill skriva eller ej. Vad hände med devisen att något kan vara skrivbart rent journalistiskt? Och varför tillåter hennes chefredaktör henne att hålla Örebroare oupplysta?

 10. Berndt skriver:

  Ruskigt intressant diskusion! Även jag har ambitionen att f-ö-r-s-t-å islam, men det vete katten om jag blir klokare av detta. Snarare än mer förvirrad. Och apropå resonemanget om stening/dödsstraff. Vilken rätt har man som människa att ta en annan människas liv? Det kan aldrig ha varit Guds/Allahs/etc mening att vi ska ha rätten att tortera eller plåga ihjäl varann! MM Sonnius får ursäkta, men hennes rsonemang är fullständigt obegripligt vanvettigt och inhumant. Tänk om, snälla!

 11. […]  Hans Iwan Bratt ställer svåra frågor till dem som försvarar Sharialagstiftning. […]

 12. […] till er i förhoppning om att få svar på mina frågor. Mitt senaste brev till kvinnan finns på min webbsida. Jag är mycket tacksam om ni kan kommentera mina frågor. Det är ju väldigt viktigt med en […]

 13. N.. skriver:

  jag som muslim anser inte att kvinnor bör stenas, därför tycker jag att det är fel att skriva att muslimer tänker så, (såg att någon hade skrivit det här ovanför) alltså att det är okej att stena folk!! Detta gjorde man som sagt för många många år, detta kan man läsa om i berättelser om profeten Mohammed och i Gamla Testamentet. Men idag anser de flesta muslimer att om man har sex innan äktenskapet eller om man är otrogen så blir man dömd av Gud på domedagen. Även om sex innan äktenskap ses som ”vanligt” i Sverige så finns det många religiösa kristna som anser att detta är väldigt fel, ändå känns det många gånger som att folk tror att det enbart är förbjudet inom Islam.

  Det finns flera länder som använder Koranen som lagbok och därför kan det vara väldigt strängt i dessa länder, Sverige hade sett ut på samma sett ifall Biblen skulle användas som lagbok..

  Koranen finns översatt till svenska på Internet. Jag tycker att fler ska läsa i den och inte bara lyssna på det andra säger. Varje gång jag ser någon kommentar på Internet där någon har skrivit något dåligt om Koranen så brukar jag kolla upp det och jag kan ärligt säga att inte en ända gång har det stämt.

 14. Jag läste den här boken som heter Sveriges Islamisering…
  Läs boken och få en bild på vad Islam är. http://www.diwaroj.com/books/e_bok_Sveriges_islamisering.pdf
  Författare är en kurd och kritiserat Islam mycket väl.
  Diwaroj…. webbsidan drivs av kurdiska ateister…
  Boken finns där…

 15. Kurdish girl skriver:

  Islam är en falsk religion. Muhammad är en falsk profet. Allah är inte Gud.
  Jag är också kurd, förre detta muslim. Nu är jag ateist. Min svenska är inte så bra, för att jag har bott i Sverige i bara 1 år. Nu bor jag i UK. Så jag vill skriva några ord om Islam på Engelska.

  The truth is evil, we have to fight it, United we should stand against the evil of Islam.
  The Swedish people are not aware of how evil Islam is. Muslims are making themself att home in Sweden.
  The Swedish folk dont know how dangerous Islam is.
  In Islam women have rights, even Allah in Quran hates women. In Quran verse 4.34, Muslims are allowed to beat women. Muslim men are beating their wives.
  A muslim man can marry 4 women. Muhammad the prophet pretender, he married Ayisha, a little baby girl when she was 6 years old.

  Quran Verse 9.29
  Muslims are allowed to kill all christians and jewish. Muslims are slowly making themself at home in Sweden. No killing yet. It is the future the Swedish people should be worry about.Becouse they will start killing the jewish and christians in the future.

  I love all theists, dont care who they are, Swedish, Kurdish, English. Atheism the only light in the darkness. Love you all!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: