Ställ upp för Vilks – publicera Mohammedhunden

Nu vill terrorist-ledare i Irak betala 100.000 kr till den som mördar Lars Vilks som tecknat Mohammedhunden och 50.000 dollar för den som tar livet av chefredaktören Ulf Johansson på Nerikes Allehanda som publicerat teckningen.

Henrik Sjöholm skriver en sedvanligt klok kommentar: ”Men det är inte svårt att se vilken fälla al-Qaidaledarna försöker gillra; de hoppas naturligtvis på en islamfientlig reaktion, där svenska muslimer ska fördömas och ställas till svars för vad al-Qaida ställer till med, vilket i sin tur leder till ökad polarisering och (möjligen) radikalisering av de muslimer som stöts bort av majoritetssamhället.

Det är helt enkelt samma taktik som i Irak. Bomba Sunniter så att de dödar Shia – och tvärtom.

Morduppdragen är lika avskyvärda för 99,99 % av alla muslimer i Sverige som för övriga svenskar. Tyvärr kan det finnas några förvirrade promillen kvar som gör att hoten måste tas på allvar. Det är ju ett antal mord varje år som utförs av sinnesförvirrade.

Nu gäller att ge Lars Vilks och Ulf Johansson stöd. De har ställt upp för yttrandefriheten. Det bör alla andra också göra. Publicera hunden.

Och kom gärna till seminariet om yttrandefrihet på tisdag. Förhoppningsvis kommer Lars Vilks.


DN: Vilks inte skrämd av hotet
SvD: al-Qaida belönar mord på Vilks
Taggar: Mohammadhunden, Islam, Yttrandefrihet, Religion
Andra bloggar om: , , ,
, intressant

1 Responses to Ställ upp för Vilks – publicera Mohammedhunden

  1. Pelle skriver:

    Al-Qaida i Irak är liksom ett gäng sinnesförvirrade grisar på landet som är bra på att grymta över allt och inget i tid och otid.Förmodligen vår tids största skämt till organisation utan snack.

    Pelle Viking

Lämna en kommentar