Hög tid att avslöja extremisten Abd al Haqq Kielan

När en media vill tala med en moderat muslim så vänder man sig gärna till imamen Abd al Haqq Kielan född Leif Karlsson. Men hans rykte som moderat är oförtjänt. Skulle någon annan ha samma uppfattningar, skulle de utan tvekan betraktas som extremist.

– Jag förstår inte Sverige och dess lagar. Det är okej att homosexuella gifter sig men det är inte tillåtet att ha fyra fruar. Jag har synnerligen svårt att förstå homoäktenskap, säger Haqq Kielan.

Haqq Kielan är inte bara imam utan dessutom ordförande i Svenska Islamiska Samfundet och menar att en av hans viktigaste uppgifter är att integrera islam i det svenska samhället.

Vad innebär integration modell Haqq Kielan?

 • Kvinnan ska sköta hemmet. Hemmet är kvinnans territorium sedan 600-talet och där är det hon som bestämmer.
 • Om kvinnan ska utbilda sig ska det ske före äktenskapet
 • Kvinnan ska sköta familjen på alla sätt utom när det gäller försörjningen. Den tar mannen hand om.
 • Äktenskapet inom islam är inte baserat på kärlek.
 • Kvinnan har inte rätt att ingå äktenskap på eget initiativ, det är pappan, brodern eller någon annan manlig anhörig som bestämmer vem hon ska gifta sig med
 • Det är mannens uppgift är att försörja sin familj och ge den trygghet enligt islamiskt livsmönster. Mannen ska bekosta både flickors och pojkars utbildning.
 • Inom islam är det mannens ansvar att hyra in en amma, han är även tvungen till att anställa ett hembiträde. Husets härskarinna har inget tvång till marktjänst, eftersom hennes ansvar bara är barnen, resten sköter tjänstefolket. Det är mannen som betalar inom islam. Kvinnan kan jobba och hennes make kan inte hindra henne.
 • Om kvinnan vill besöka muslimska väninnor går det bra, men om mannen säger nej, så är det nej
 • En man kan inte ligga och be med en kvinna framför sig. Kvinnan är för frestande.
 • Enligt Mose nedärvda lag är det dödsstraff genom stening för båda könen men det ska vara fyra vittnen som har sett allt och då är det verkligen alla detaljer man menar. De hårda straffen visar hur allvarligt vi muslimer ser på detta, men det är som sagt svårt att bevisa något med de villkor som finns i lagen
 • Om en muslimsk man vill ha skilsmässa räcker det att han uttalar orden ”jag vill skilja mig” tre gånger, men då blir mannen skyldig kvinnan en hemgift. Om det är kvinnan som vill skiljas, är det hon som får avstå hemgiften.
 • Slöjan är en muslimsk handling och det är en synd att inte bära slöja. Om nu samhället tvingar kvinnorna att inte använda slöja blir det lättare att förstå att de vill offra den, säger imam Abd al Haqq Kielan. Slöjan är en nödvändighet inom islam, men vi dömer inte flickor.

(Källa Paraplyprojektet)

Haqq Kielan förespråkar alltså att sexuellt otrogna ska stenas ihjäl. Detta barbariska straff ska utföras efter en dom i en religiös domstol som inte tar hänsyn till omständigheterna utan ska döma i enlighet med påståenden av fyra manliga vittnen (om det är kvinnor fordras åtta).

Det är denna man som Svenska Kyrkan i samarbete med Riksdagen bjöd in att tala för dess ledamöter i samband med riksdagens högtidliga öppnande.

Haqq Kielan arbetar för att skapa svensk imam-utbildning på högskolenivå finansierad av den svenska staten förmodligen i hans egen anda. Säkerligen står inte stening står på schemat, men däremot jämställdhet modell islam.


DN: Fronten vid näsan
SvD: ”Jag bojkottar inte en ekumenisk gudstjänst”, ”Upprört när Vilks bilder debatterades”
Taggar: Mohammadhunden, Islam, Yttrandefrihet, Humanisterna, Religion
Andra bloggar om: , , , ,
Intressant

14 Responses to Hög tid att avslöja extremisten Abd al Haqq Kielan

 1. Nils Dacke skriver:

  Du har helt rätt han är en extremt farlig person. I förra veckan deltog han i ”Adaktusson 2007-09-13” på TV8. om hans framträdande kan man säga följande:

  Abd al Haqq Kielan är som alltid helt förutsägbar. Skickligt och i en förtroendeingivande stil ljuger han intervjuaren och publiken rakt upp i ansiktet.
  Några exempel: ”Islam har ända från början förbjudit attacker på civila. …förbjudit attacker på kvinnor och barn, på gamla, på präster,på munkar…”.

  Det förhåller sig precis tvärtom. Islam skiljer inte på civila och andra; endast på muslimer och otrogna. Se bl a det som sägs om civila på sid 70 i denna skrift
  A Broader Conceptualization of Islam and Terrorism

  Vidare: “Ändå tror de att de gör något för islam fast de gör precis tvärtemot vad profeten Muhammed sagt”. ”Islam förbjuder honom att självmordsbomba folk.”

  Verkligen?! Det är åter precis tvärtom. Åter en ren lögn.
  Och mer: ”Det är rent politiska intressen för det har inget med religion att göra egentligen. Man tar några slagord från islam som man får dehär personerna att tro på.

  Om man älskar profeten så umgås man med sina medmänniskor med fredliga medel.

  Dom tror sig konvertera till islam men konverterar till en sekt”

  Ytterligare ett antal lögner. Islam var de facto både religion och politik från första början i Medina. Profeten umgicks med sina ”medmänniskor” med allt annat än fredliga medel. Ett särskilt nästan semantiskt problem (som så ofta med islam) är att enligt islamisk doktrin är endast muslimer ”medmänniskor”.

  Kielan menar att muslimska ledare skall ”bemöta det (radikalismen?) med sunda argument som är baserade på islam”. Problemet är bara att de s k ”islamisterna” är de som verkligen kan Koranen och hadither. Samtidigt har de s k ”moderata” oftast betydligt sämre kunskaper. De vet detta och kan därför inte kritisera de ”radikala”
  Jag har under mina i UK sett upprepade exempel på detta.

  Kielans sätt att tala och framträda är ägnade att väcka förtroende. Detta i kombination med folks genuina okunskap om islam gör att hans direkta lögner går hem. Han är en integrerad del av den muslimska offensiven. Hans specifika uppgift är att ge en moderat, civiliserad bild av islam och samtidigt varna för de radikala och samtidigt påstå att de misstolkat islam.

  Syftet med detta är dels att invagga oss i säkerhet vad beträffar islam och att samtidigt genom att vifta med hotet från de radikala förmå vårt samhälle till ständiga eftergifterför islam; få oss att bedriva apeasementpolitik.

 2. Hans Iwan Bratt skriver:

  Ja, det är förvånande att Adaktusson, som är en så erfaren journalist, tydligen inte tagit reda på vem han samtalar med. Keilan medverkar till att skapa grundförutsättningen för rekrytering av självmordsbombare, genom att driva på muslimernas alienering. Som bokstavstroende predikar han för allt från vardagens minsta detaljer till livets mål ska styras av Islam.

  Kielan kan givetvis sina lära. Därför måste det vara en medveten lögn när han påstår att Islam innebär det ena eller det andra. Han vet ju naturligtvis att Koranen och Haditherna liksom andra gamla religiösa urkunder tolkas på ett mångfalt olika sätt. När Keilan säger att egentligen är Islam en fredsreligion är det lika falskt som när judar och kristna säger detsamma om sina skrifter.

 3. alandalus skriver:

  Intervjun i Paraplyprojektet som du använder för att ”avslöja” Abd al Haqq Kielan har tidigare belysts i Kyrkans Tidning.

  Kielan skrev 2006-10-19 i en replik i tidningen han tycker intervjun gav en orättvis bild. Vidare skrev han:

  Rakt på sak vill jag säga att jag ser kvinnor och män som fullständigt jämlika, lika mycket människor, samma mänskliga rättigheter. Denna syn har alltid präglat mitt arbete för muslimska kvinnors rättigheter i det svenska samhället.

  Muslimska kvinnor har uträttat mycket gott i historien. Inte bara på det strikt religiösa planet, utan även när det gäller konst och musik. En av mina jazzfavoriter från ungdomen är den store saxofonisten och kompositören John Coltrane (1926-1967). Saken är den, att han hade inte varit så stor om det inte hade varit för hans muslimska hustru Naima Grubb. Kärleken till henne fick honom att rycka upp sig, lägga av med heroin och skriva en av de vackraste kärleksförklaringarna någonsin, låten Naima. Namnet är arabiska för välsignelse. Och en välsignelse var hon både för Coltrane och musiken.

  Listan kan göras lång. Jag kan i all fall passa på att nämna den muslimska sångerskan Abida Parvin från Pakistan. Hennes låtar kan få till och med tvivlare att tro. Kanske vore det något för den vetgirige Thybell? Hon uttrycker islams kvinnosyn i sång bättre än vad jag någonsin kan göra i ord.

  Han refererar också till artiklar han skrivit om jämställdhet i Minaret.

  Du bör alltså göra lite efterforskningar innan du gör tvärsäkra extremistanklagelser och personangrepp Hans-Iwan.

 4. Hans Iwan Bratt skriver:

  Till alandalus

  Givetvis är det viktigt att ha gott underlag innan man skriver om andra personer. Jag har också läst ett flertal intervjuer med Kielan, men tyvärr inte den i Kyrkans Tidning. Jag kände till att han uttalat sig där, men inte innehållet, trots att jag gjort vissa efterforskningar.

  Citatet är intressant. Vad jag kan se motsäger det inte något av vad jag skrivit om Kielan. Eftersom han inte tagit tillbaka eller modifierat sina uttalanden i Paraplyprojektet så måste han definiera jämlikhet på ett helt eget sätt. Att Coltranes muslimska hustru stöttade sin man och Abida Parvin sjunger vackert gör inte Keilans mycket entydiga uttalanden om kvinnor ett dugg bättre.

  Men om Keilan tar klart och tydligt avstånd från sina uttalanden i Paraplyprojektet ska jag med största intresse informera mina läsare om det.

 5. alandalus skriver:

  Skriv till honom och fråga vetja.

 6. klokbok skriver:

  En liten obetydlig detalj bara, men det stavas ‘imam’, inte ‘iman’.

  F övr är Abd al Haqq Kielans uppräknande ‘extrema åsikter’ inte särskilt expectionella för just islam.

  Fråga vilken pingstvän eller ‘Ja till livet’-anhängare som helst, och du får höra en del hårresande saker om t ex kvinnor – eller bögar.

 7. Hans Iwan Bratt skriver:

  Till klokbok

  Tack för korrläsningen. Jag vet att många andra delar Haqq Kielans uppfattningar. Anledningen till att jag fokuserar på honom just nu är att hans värderingar inte verkar vara kända av de journalister som intervjuar honom. I TV och radio presenteras han som vilken mysfarbror som helst.

  Förhoppningsvis blir det tid att även upplysa om andra opinionsbildares åsikter. Idag har jag nöjet att presentera Pierre Schoris syn på diktatorn Fidel Castro.

 8. Amaj skriver:

  Ni är sannerligen ute och cyklar. Det är skrattretande hur långt ni ”Islam-hatare” är bereda att gå för att förstöra för oss muslimer.

  Ett litet exempel som står ganska högt upp på denna sida är ”Kvinnan har inte rätt att ingå äktenskap på eget initiativ, det är pappan, brodern eller någon annan manlig anhörig som bestämmer vem hon ska gifta sig med”

  Detta är en TOTAL lögn och jag föreslår att ni själva läser Koranen där detta framställs på rakt motsatt sätt.

  Ni vet inte ens vad ni svamlar om utan gör allt ni kan för att förstöra muslimers relationer med den kristna världen. Lägg ner er propaganda och låt oss alla leva i fred istället, men jag vet redan att ert intresse inte ligger där.

  Jag hoppas att ni en vacker dag inser vad ni håller på med och jag hoppas också att ni då inser att ni har gjort fel. Krig löser ingenting så sluta kriga mot oss muslimer på ert verbala vis. Vi är här för att stanna oavsett om ni vill det eller inte och det finns inte ens chans på miljonen att vi kommer tillåta oss att bli nedvärderade och förtryckta. För era ord biter inte på oss och särskilt inte när allt ni skriver och säger är ren bluff. Ni borde verkligen kolla era källor ni olästa.

  Jag återupptar denna diskussion när samtliga källor och citat är rättade, nu fick ni allt en tuff nöt att knäcka så lycka till!

  Mvh. Amaj (svensk som konverterat till Islam innan jag ens blev 10år)

 9. Hans Iwan Bratt skriver:

  Till Amaj

  Citatet som upprör dig kommer inte från mig utan från en artikel som redovisar imamen Abd al Haqq Kielans uppfattningar. Jag delar din upprördhet för givetvis ska alla själva få avgöra vem de ska gifta sig med. Jag har själv hört Abd al Haqq Kielan utförligt förklara att det är pappan eller föräldrarna som ska bestämma med vilka barnen får gifta sig med.

  I Islamguiden står det
  ”Jag har även läst historier var i det konstateras att kvinnor tvingas att gifta sig med män utan att de gett sitt medgivande. Detta påminner inte på något som helst sätt om äktenskapssystemet inom Islam. I Islam gifter sig kvinnan med en man som hon själv valt. Hon kan även gifta sig med en man som hennes moder/fader eller både motsätter sig. Poängen är den att det är kvinnan som har det slutgiltiga beslutet när det gäller vem hon vill gifta sig med.”
  http://www.islamguiden.com/kvinnansbild.shtml

  Ett annat klargörande citat:
  Samtycke, en kvinnas samtycke är nödvändigt för äktenskapets giltighet.
  http://www.islamguiden.com/kvinnansbild.shtml

  Det visar så tydligt att det finns många uppfattningar om Islam. Koranen kan uppfattas på olika sätt.

  Jag vill inte ”förstöra” något, utan kritiserar det jag tycker är fel. Sedan får de som har annan uppfattning argumentera för den. Att kritisera innebär inte att ”kriga”. Även den muslimska trosuppfattning måste tåla att bli ifrågasatt.

 10. Monitor skriver:

  Sanningens religion???

  Den islamistiska extremisten, Anjem Choudary, firade i torsdags den 11 september i genom att skryta om hur en explosion av nyfödda muslimska barn, kommer att hjälpa islam att ta över Storbritanien – innifrån.

  Efter de tagit över Storbritianen så skulle de genast införa de extrema sharialagarna i landet.

  Tidningen TheSun var undercover och hörde chockerade allt detta uttalas. De hörde också islamisterna med Choudary i spetsen, förklara att islam står över allt annat och att den islamska flaggan snart skulle vaja över Downing Street.

 11. Albert Olofsson skriver:

  Att man ägnar tid åt ”Leif Karlson” är ju inte bara helt otroligt utan rent skrämmande, folk ifråga sätter inte ens vilka intressen som styr Svensk media. Kanske vi ska börja ställa bättre frågor och höja ribban på vad vi accepterar som svar.

  Albert Olofsson

 12. […] Hög tid av avslöja extremisten Abd al Haqq Kielan […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: