Visst är Littorin hjärtlös

Bra Alf Svensson. Det är bra att du kritiserar regeringens jobbpolitik. Visst är Sven-Otto Littorin utan känsla. Han, Anders Borg, och socialministern Cristina Husmark Pehrsson sitter i kanslihuset och drar ritstreck som radikalt raserar förutsättningarna för många människors liv.

Littorin påstår att regeringen politik skapat 155.000 nya jobb. Med det är inget vare sig han eller någon annan vet. Däremot vet vi att Sverige har högkonjunktur som allt har inneburit nya jobb.

Egentligen försöker Littorin klara sig från Alf Svenssons kritik genom att tala om något annat. Det är givetvis utmärkt att konjukturen skapar nya jobb. Ingen kan invända mot det.

Det Alf Svensson kritiserar är hur regeringens extrema krav på dem som är utan jobb med vill ha det – dock på rimliga villkor. Alf Svensson har också rätt i sin kritik mot regeringen för dess oförmåga att motivera sina beslut. Det är inte konstigt att stödet i opinionen är så katastrofalt.

För liberaler är utvecklingen tragisk. Glädjen över alliansens seger har ersättas med djup besvikelse över att oskickligt regeringsarbete gör en liberal regering osannolik efter 2010. Ansvaret för det faller tungt på moderaterna, men givetvis har även övriga partier ansvar för det som sker.

Tack Alf Svensson!

(Läs även Moderatkommunisten, från standup till verklighet? Stämmer Littorins trafikförsäkringsargument för a-kassan?)


DN: Alf Svensson kritiserar regeringen
SvD: Alf Svensson kritiserar regeringen
Taggar: Arbetsmarknad, Littorin, Alf Svensson, Regeringen,
Moderaterna
Andra bloggar om: , , , ,
Intressant

4 Responses to Visst är Littorin hjärtlös

 1. Mary skriver:

  Ja du det finns en del att önska här. Bra att Alf Svensson påpekar det här med att hjärtat bör vara med så att inte det instrumentella får övertag. Det har varit för mycket sån´t på sistone.

  God Jul på dig…

 2. Hans Iwan Bratt skriver:

  Det är synd att Littorin för härja fritt i regeringen. Han har säkert kollegor i regeringen som har svårt att hålla tyst. Kanske var det några av dem som gav grönt ljus till Alf Svensson att bära fram kritik som de själva inte kan yppa.

  Jag hoppas att sympatisörer till Moderaterna, och som bryr som om partiets framtid, gör vad de kan för att begränsa Littorins skadliga inflytande.

  God Jul även till dig.

 3. Rolle skriver:

  Är inte hela grundproblemet att staten är dålig på att sköta arbetsmarknadsförsäkringar (också). Människor i olika yrken och i olika åldrar har väldigt olika försäkringsbehov. Jag tror att detta skulle lösas bättre med självständiga a-kassor.

 4. Hans Iwan Bratt skriver:

  Till Rolle

  Jag håller med. Så här skulle jag kunna tänka mig att en förnuftig arbetslöshetsförsäkring skulle fungera.

  Alla med arbetsinkomst får betala en obligatorisk grundförsäkring mot arbetslöshet. Den kan kanske ligga på ca 70 % av lönesnittet de senaste 24 månaderna. Dessa pengar utbetalas av privata arbetskassor i konkurrens som försäkringstagarna får välja. Kassans kostnad dras från det som utbetalas från försäkringen.

  Alla kan sedan ta en extraförsäkring mot arbetslöshet på samma sätt som mot andra oförutsedda händelser.

  Ett enkelt och effektiv system.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: