080110 Om Clinton, Rödeby, Byggindustrin

Det är bra att Hillery Clinton vann. Jag känner stor sympati för Bill Clinton. Hörde honom prata om världsproblemen i Göteborg för en tid sedan och det han sa var mycket bra. Dessutom sa han det på rätt sätt. Se själv: Clinton i Göteborg. Obama är nog inte så dum han heller, men jag tror att paret Clintons erfarenhet behövs under den kommande perioden. Republikanernas kandidater är förfärliga. Det är enkelt att vara demokratsupporter nu.

Skotten i Rödeby kan inte vara i nödvärn. Jag har läst artiklar av prof Per Bauhn tidigare och har stor respekt för hans klokskap, men nu verkar hans upprördhet leda honom fel i artikeln i SvD. Jag menar att man måste få tillgripa våld för ett skydda sig själv och andra människor, men inte mer än vad som är nödvändigt och inte för att skydda egendom. Att han jämför med hur det är i det våldsstinna USA visar hur fel han har. Det vore förfärligt om vi här som i USA fick rätt att skjuta mot dem som kommer in på den egna tomten.

Däremot finns det många förmildrande omständigheter; pappas sjukdom och den egna pojkens besvär, hemska trakasserier under lång tid.

Det är obehagligt med de starka reaktionerna från allmänheten. Låt rättegången ha sin gång. Gällande lag måste tillämpas. Ev ändringar bör inte bara diskuteras utifrån det aktuella målet. Det kommer fö att avgöras i hovrätten.

Byggindustri är sjuk, riktigt sjuk. Konkurrensverket visar att risken för kriminella anbudskarteller är överhängande. Dessutom är byggbranschen extremt ineffektiv. Lyssna på Vetandets värld 17 dec förra året: Rast i bostadsfabriken? Om ineffektivitet i byggbranschen.

 


DN: Känsloladdad start i Rödebyrättegång, El- och byggbranschen kritiseras hårt, Primärvalen blir en rysare i USA
SvD: Ilskan växer mot rättegången i Rödeby, Clinton vann i New Hampshire
Taggar: Clinton, Rödby, Byggbranschen
Andra bloggar om: , , Byggbranschen
Intressant

Annonser

One Response to 080110 Om Clinton, Rödeby, Byggindustrin

  1. Johan Brinck skriver:

    Nåja, så lätt tycker jag inte det är att vara ”demokratsupporter”. Var finns den kraftfulla nordamerikanska profil som talar förnuftets röst om Mellanösternfrågan eller Irakkriget?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: