Varför släpper Agenda fram extremisten Christina Doctare?

En läkare har anhållits misstänkt för barnhärighetsmord på ett litet döende barn. Åklagaren säger att läkaren stängde av respiratorn och överdoserade med morfin och lugnande medel. Läkare säger att hon följt reglerna. Hennes chef och generaldirektören för tillsynsmyndigheten håller med.

Men Christina Doctare vet hur det ligger till. Trots att förundersökningen är hemlig så deklarerar hon att läkaren är skyldig till mord.

En läkare sitter alltså häktad för mord för att hon agerat helt i enlighet med praxis. Det innebär att ett stort antal läkare nu rimligen befarar att polisen ska komma till deras arbetsplatser och ta med dem till häktet.

I det läget bjuder SVTs Agenda in till en debatt med Doctare och presentrar henne som läkare. Numera lär hos dock inte utöva sitt läkaryrke då det skulle innebära att hon skulle arbeta i enlighet med vetenskaplighet och beprövad erfarenhet. Men det vill hon inte för hon vill inte tillämpa vetenskapligt utvecklade läkemedel. I stället vill hon använda uråldriga dekokter utvecklade under vikingatiden. Denna lära, Ayurveda, har en helt befängd människosyn där vi alla tillhör en av fyra kroppstyper. Läs och förfäras.

Men det räcker inte. Dessutom är Christina Doctare katolik, dvs tillhör de rörelse som bannlyser en 9-åriga flicka som efter att ha våldtagits av sin styrfar, blivit gravid med tvillingar och som inte skulle överlevt om inte fostren aborterats.

Doctare är en av stiftarna av Claphaminstitutet och kandiderar för KD i Eu-valet i juni.

Det var alltså vilseledande att kalla Christina Doctare läkare. Det hade varit mer rätt att säga att hon är en ledande företrädare för katolicismen och Kristdemokraterna. I stället för en meningsfull diskussion i om ett angeläget ämne vulgariseras samtalet i Agenda fullständigt av Doctare.

Läs mer:
Heavy metal – folkbildarna gör Christina Doctare sällskap
Doctare – en farlig doktor
Upp till bevis Doctare!

3 Responses to Varför släpper Agenda fram extremisten Christina Doctare?

 1. Snäpp skriver:

  Att släppa fram henne och enbart presentera henne som läkare måste ju räknas som tjänstefel hos SVT.
  Nästa gång kan dom ju presentera henne som den katolska alternativmedicinskt f.d. läkaren t.ex. då hon inte verkar syssla med vad socialstyrelsen anser vara sjukvård. Nils Lynnöe i Morgonsoffan gjorde bra ifrån sig även om han verkade bli tämligen upprörd över Doctares infantila diskussion.
  För övrigt tror jag att den katolska kyrkan bara bannlyste barnets mamma och läkarna, eftersom hon var 9 år var det mammans fel. Papa Våldtäktsman får gå i kyrkan bara han biktar sig. Håhåjaja.

 2. Myrtel Källbacka skriver:

  Hej Hans Iwan!
  Jag läste i tidningen M, nr 5, en artikel om fyra kvinnliga kandidater till EU-valet. I presentationen av Christina Doctare står inte ett ord om att hon är katolik. Man kan ju undra varför. Hon beskrivs som ”Läkare, författare, samhällsdebattör och politiker”. Doctare har tidigare röstats fram som ”2008 års vardagshjälte” av M:s läsare. Nu lockas de att rösta på en person som förmodligen är emot fri abort, t.ex. Men det får inte läsarna/väljarna veta!
  Underligt, obehagligt och märkligt.
  Med vänlig hälsning!
  Myrtel Källbacka

 3. Är ni medvetna om att var sjätte person på jordens yta är katolik. Det är inga UFO:n… Det är ju knappast så att pedrasterna ska förstöra hela denna religionen. Att några få amerikaner varit förskräckliga gör ju inte religionen förskräklig. Att Stalin var ateist, gör ju inte alla ateister till diktatorer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: