Skolledare vill avrätta otrogna

Ska inte en skolledare får tycka och tänka vad han vill? Gör en tankeexperiment; Är en person som hyllar Hitler som en stor statsman, tycker att det var bra att utrota judar och arbetar för att införa nazistisk regim i Sverige lämplig som skolledare?
Moubadders uppfattning om Hitler och judeutrotningen är okänd. Däremot är det helt klart att mycket aktivit driver följande uppfattningar:
– Adam och Eva skapades av jord och alla människor härstammar från dem inte från djur (http://www.noorislam.net/sv/index.php?option=com_content&view=article&id=1360:hur-skapades-maenniskan&catid=88:40-fragor-om-islam&Itemid=170)
– Kvinnan är skyldig att lyda sin man – inom ramarna för den islamiska rättvisan och barmhärtiga läran. Hon är också skyldig att sköta sin man och skydda hans sociala status. (http://www.noorislam.net/sv/index.php?option=com_content&view=article&id=1370:vilka-aer-mannens-hustrus-skyldigheter&catid=88:40-fragor-om-islam&Itemid=170)
Kamal Moubadders uppfattning kan sammanfattas till att han vill värva så många anhängar till islam som möjligt. När flertalet medborgare i ett land är muslimer vill han avskaffa demokrati och inför en gudsstat ledd av honom och andra som anser sig veta hur Koranen ska tolkas. Då upphör rätten att driva opinion som strider mot den tolkning han gör av Koranen. Rättsstaten ersätts med sharialagar och ett dömande prästerskap. Han mål är att få samma förhållanden i Sverige som i Iran.

Kamal Moubadder, som är skolledare vid al-Mustafaskolan i Järfälla, fortsätter att argumentera för otrogna ska dödas. Han motsätter sig också ett demokratiskt styrelseskick.

Ska inte en skolledare får tycka och tänka vad han vill? Gör en tankeexperiment; Är en person som hyllar Hitler som en stor statsman, tycker att det var bra att utrota judar och arbetar för att införa nazistisk regim i Sverige lämplig som skolledare?

Moubadders uppfattning om Hitler och judeutrotningen är okänd. Däremot är det helt klart att mycket aktivit driver en rad uppfattningar som helt strider mot de värderingar som riksdagen fastställd för den svenska obligatoriska skolan.

– Han anser att Adam och Eva skapades av jord och alla människor härstammar från dem inte från djur.

– Hans syn yttrandefrihet framgår av formuleringar som ”Individens heder ska visas stor respekt. Därför är det förbjudet att låta något skvaller, förtal eller någon skandal eller historia cirkulera fritt när det bara grundar sig på rykten och misstankar.

– Han anser också att ”Kvinnan är skyldig att lyda sin man – inom ramarna för den islamiska rättvisan och barmhärtiga läran. Hon är också skyldig att sköta sin man och skydda hans sociala status.”

Kamal Moubadders redovisar sina uppfattningar på ”40 Frågor om Islam”. De kan sammanfattas till följande: han vill värva så många anhängar till islam som möjligt. När flertalet medborgare i ett land är muslimer vill han avskaffa demokrati och inför en gudsstat sådana som han som anser sig veta hur Koranen ska tolkas. Därmed upphör rätten att driva opinion som strider mot den tolkning han gör av Koranen. Rättsstaten ersätts med sharialagar och ett dömande prästerskap. Han mål är att få samma förhållanden i Sverige som i Iran.

Kamal Moubadders kan inte få leda en grundskola!

Annonser

4 Responses to Skolledare vill avrätta otrogna

 1. Josefina skriver:

  Är verkligen inte muslim. Men vissa saker måste man hålla med om… Varför envisaas man med att vi är föredetta apor? Hellre är jag skapad från ingenting av en så kallad övre makt än att ha vuxit fram ur arslet på en babian… Rätt logiskt.

 2. Jenny skriver:

  På samma sätt som Ulf Ekman inte får ha grundat en grundskola då? Nu var det så att han du skrev om hade rätt ”grova” åsikter som kanske inte passar sig. Men Tänk så mycket skit Livetsord får, och grundaren. Det jag försöker säga är att man inte kan låta fördomar förblinda dig innan man vet hela storyn. Bara man är religiös går man skit nog. Så när jag läst i tidningar och på internet vad folk har att säga om min älskade, fina och lugna skola sitter jag ibland och skrattar och ibland blir jag sjukt irriterad. Vart får de allt ifrån? Inte fakta i alla fall.

 3. Hans Iwan Bratt skriver:

  Till Josefina

  Det verkar som om att du missuppfattat utvecklingsläran. Allt levande har utvecklats under mycket lång tid. Människor har utvecklats från människoapor. De härstammar i sin tur från tidiga apor som levde för ca 10 miljoner år sedan.

  Du kan läsa mer om detta på Wikipedia: Människa och Evolution.

 4. Hans Iwan Bratt skriver:

  Till Jenny

  Jag anser att Livets ord inte ska få driva någon grundskola. Ulf Ekman har själv skrivit att syftet med deras grundskola är övertyga eleverna om att deras lära är den rätta.

  Så här skriver Ulf Ekman i ”Starta Kristna skolor):

  ”Allt för länge har ett sekulariserat samhälle bestämt över vad våra barn skall lära sig och vilka normer de skall ha. ”

  ”Gud vill att barnen redan tidigt skall lära känna honom och börja vandra på hans vägar. Han vill ha en generation som är hängiven åt honom och som han kan förhärliga sig genom.”

  ”Kristna friskolor kommer att bli effektiva medel för den helige Ande i förberedelsen för den väckelse som kommer.”

  När skolans ägare har det synsättet måste skolan stoppas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: