Wall Street Journal om klimatforskningen

I artikeln The Earth Cools, and Fight Over Warming Heats Up gör Wall Street Journals miljöskribent Jeffrey Ball en läsvärd och helt färsk sammanfattning om klimatdebatten.

Annonser

4 Responses to Wall Street Journal om klimatforskningen

 1. Alex skriver:

  Har du läst den mycket infekterade debatten i USA efter att Freakonomics författarna kom ut med sin nya bok Superfreakonomics?

  De visar att det finns billiga lösningar som kostar en bråkdel av ett centralplanerat system skulle kosta.

  De påvisar också det ingen inom Global Warming kretsen vill tillstå. Att det är en sekulär religion med egen ortodoxi.

  De anser att teknisk utveckling inte kan hjälpa utan det enda som gäller är tagelskjortan på och en global ekonomi centralplanerad via FN.

  Global Warming in SuperFreakonomics: The Anatomy of a Smear

 2. folke kelm skriver:

  Det är mycket man kan säger om den här artikeln, för att inte skriver flera sidor här bara ett litet citat med kommentar från min sida.
  ”The reality is more complex. A few years of cooling doesn’t mean that people aren’t heating up the planet over the long term. But the cooling wasn’t predicted by all the computer models that underlie climate science. That has led to one point of agreement: The models are imperfect.”

  The cooling was not predicted….Journalisten i fråga tycks inte ha förstått att modellerna kan inte förutsäger nedkylning eller rekordstor värmebölja. De kan förutsäger trenden i det långa loppet.
  Thart has led to one point of agreement….
  Journalisten har inte realiserat att detta var aldrig en fråga bland forskarna. Alla som forskar inom onrådet vet att modellerna är inte perfekt och kan aldrig bli det. Skillnaden mellan forskarna och journalisterna är att forskarna vet att modellerna är inte perfekt och journalisterna tror, eller trodde, att dom är perfekt. Forskarna vet, att modellerna bara kan förutspå en trend, journalisterna tror att dom kan förutspå vädret.

  Detta leder gång på gång på gång till fel i medierna. Det är därför jag säger: ”Kolla alltid originalkällorna, fråga alltid forskaren själv, för journalisten kommer att göra grova fel!”

 3. Alex skriver:

  @Folke

  Denna artikel diskuterar inte huruvida global uppvärmning är beroende av mänsklig aktivitet och i så fall till vilken grad

  Artikeln diskuterar vad som nu kallas
  ”Climategate” dvs att de ledande klimatforskarna nu via hackade och publicerade email verkar ha försökt förhindra andra forskare att ra del av deras klimatdata. De har vägrat lämna ut data, vägrar lämna ut modeller och göra sina algoritmer tillgängliga. De har med andra ord gjort på samma sätt som professor Gillberg i DAMP debatten. Hellre än visa sitt material tänker de förstöra det. Vidare verkar det som om de aktivt har stoppat till dem kritiska från att komma med i IPCC rapporten samt försökt stoppa deras publicering av artiklar i ledande klimat journaler. Det verkar som om de använt sig av avancerat forskningsfusk.

  Tyvärr innebär deras metoder att hela deras forskning kan komma att ifrågasättas. Jag trodde i min enfald att forskare var neutrala och endast intresserade av fakta, sanning. Istället visar det sig att de är mer intresserade att till varje pris försvara sin egen ide.

  Klimatskeptikerna har ny fått rätt på två punkter. Klimat forskning är mer religion ideologi än vetenskap. Med andra ord åsikter inte fakta.

  För det andra har deras konspirationsteorier om att fakta dolts, förvrängts samt att andra forskare aktivt motarbetats i det fördolda verifierats.

  Jag kunde vara skadeglad om det inte vore så allvarligt.

 4. Alex skriver:

  Mitt fel!

  Jag trodde Folke diskuterade den artikel jag länkade till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: