Skriv på klimatuppropet till Fredrik Reinfeldt inför Köpenhamnsmötet!

Även om det inte är sannolikt att det tas några bindande beslut vid klimatmötet i Köpenhamn kommer man troligen försöka att fastlägga en handlingsplan för det politiska klimatarbetet under de närmaste åren. Så mötet kommer nog betydelse för det framtida klimatet.

Därför är det viktigt att Stockholmsinitiativet skrivit ett upprop till Fredrik Reinfeldt där man understryker det uppenbara att kunskapen om det framtida klimatet och vad som påverkar det fortfarande är helt otillräckliga. En viktig passus i uppropet:

För att rättfärdiga sådana drastiska åtgärder måste vi vara säkra på att de är absolut nödvändiga. Men sådan kunskap saknas fortfarande. Det enda vi säkert vet är att klimatet ständigt genomgått stora förändringar och att vi inte vet något om framtiden. Illusionen att vi skulle kunna kontrollera och styra klimatet saknar definitivt vetenskaplig grund.

Vi anser att våra resurser bör användas till att bygga och utveckla vårt samhälle och vår infrastruktur så att de blir motståndskraftiga mot alla oundvikliga klimatförändringar. Resurser behövs också för att ge människor i fattiga länder möjlighet till bättre liv och för att värna och vårda känsliga ekosystem som hav och skogar.

Alla med ett engagemang för klimatet och speciellt de hungrande i världen bör skriva på uppropet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: