Klimatalarmisterna slår tillbaka

Denna film redovisar IPCC-forskarnas uppfattning om klimatet. De sakliga delarna är bra, men tyvärr förstörs helhetsintrycket av de våldsamma angreppen på de forskare och andra som ifrågasätter hela hypotesen eller vissa delar av den.

Vissa avgörande uppgifter saknas i filmen. Den säger inget om hur mycket CO2 i sig påverkar temperaturen. Inte heller säger den något om svårigheterna att beräkna vattenångans inverkan. Och givevis inte ett ord om att klimatförändringen nu delvis beror på övergången från lilla istiden.

Filmens budskap är att allt väsentligt om klimatet är klarlagt. Ytterligare forskning verkar inte behövas. Man kan undra i vilken värld filmmakaren lever i.

Klimatdebatten nivå sker oftast på bedrövligt låg nivå. Alltför många tycker att det är viktigare att smocka till dem som tyckar annat än att upplysa dem som vill få fakta. Förlöjligandena i filmen förtar värdet av de sakliga avsnitten.

Tillägg 1:
Ett sakligt inlägg om CO2s inverkan på klimatet, och det i ett vettigt tonläge, gör Christian Azar och Daniel Johansson på den annars ganska skrikiga Uppsala-initativets blogg.

Tillägg 2:
En helt annan sammanfattning av kunskapsläget än den som görs i filmen svarar professor Lennart Bengtsson för i UNT i november: Växthusgasers inverkan är ringa. Som framgår av länken är Lennart Bengtsson inte vem som helst. Han har fått världsmetorologorganisationens främsta pris för sin insatser i forskningen om numerical weather prediction. Tidigare var han chef för Max Planck Institute for Meteorology. Nu är han gästprofessor vid Uppsala universitet.

Annonser

One Response to Klimatalarmisterna slår tillbaka

 1. folke kelm skriver:

  Ibland har Du en lustig bild av realiteten.

  ”Denna film redovisar IPCC-forskarnas uppfattning om klimatet.”
  IPCC har inga forskare, eller tycker Du att Roy Spencer och John Christy ochså är IPCC forskare, för att deras arbeten ochså ingår i IPCC rapporten? I så fall är så gott som alla forskare IPCC-forskare.

  ”Vissa avgörande uppgifter saknas i filmen. Den säger inget om hur mycket CO2 i sig påverkar temperaturen. Inte heller säger den något om svårigheterna att beräkna vattenångans inverkan.”
  Du har missat titel, what we KNOW about ……

  ”Och givevis inte ett ord om att klimatförändringen nu delvis beror på övergången från lilla istiden.”
  Oj då, var då lilla istiden verkligen ett globalt fenomen? vad var då ursaken till lilla istiden?

  ”Filmens budskap är att allt väsentligt om klimatet är klarlagt. Ytterligare forskning verkar inte behövas” Filmens budskap är att väsentliga fakta om klimatet är relativt klart. Jag frågar mig, om Du är så låst i Din uppfattning att Du missar så väsentliga fakta

  Filmen refererar till några banbrytatnde forskningsresultat. Läs då framför allt Harris, et al. (4:11 i filmen) och försök att förstå, vad detta innebär. Vi kan idag mäta svart på vit, hur mycket energi CO2 absorberar och vi kan mäta hur mycket av infrarödstrålningen kommer tillbaka. Greenman mycket väl hänvisar ochså till vattenångan.
  Vidare Wang, Liang, Jn. Geophys. research 2009
  Detta här är så nära ett direkt bevis som du kan komma med vetenskapliga metoder. Du kan försöker att diskutera dom här resultaten, men Du kan inte ignorera dom…..fast, kanske Du kan, men då ställer Du Dig definitivt i ett hörn.

  Så länge Lennart Bengtsson inte skriver kommentarer i nature eller nån annan tidning med vetenskaplig reputation utan nöjer sig med Uppsala Nya tidningen, kan jag inte ta honom på allvar. Jag har träffat många kända professorer under min akademisk karriär som ändå har haft åsikter som var helt bortom ljuset. Att någon är professor är ingen som helst garanti för att han har rätt. Inom vetenskapen räknas endast publicerade resultat som håller i diskussionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: