Vänsterpartiet: Alla företag ska socialiseras!

Vänsterpartiets hemliga agenda har obegripligt nog inte kommit fram i valrörelsen. Det kan bero på att partiet gömt undan sitt partiprogram. Den som klickar på ”vårt partiprogram” får läsa en censurerad sammanfattning av det fullständiga programmet som partiet fastställde så sent som 2008. I det senare kan man läsa om vad som ska hända med företagen om Vänsterpartiet får bestämma:

En socialistisk ekonomi är ett i grunden annorlunda system än dagens. Det socialistiska samhället kan innefatta olika gemensamma ägandeformer som direkt arbetarstyre, kooperativ, kommunalt eller statligt ägande, men även privata företag kan bidra till samhällets utveckling. I samma utsträckning som socialismen förverkligar människans rätt att bestämma över sitt arbete, upphävs ägandet av produktionsmedlen över huvud taget, såväl det samhälleliga som det privata. Det ersätts av en gemensam förvaltning och utveckling av gemensamma resurser, av de arbetandes fria sammanslutning. Den vinst som skapas i de enskilda företagen möjliggörs genom sammanvävt mänskligt arbete i hela ekonomin och skall därför bidra till hela samhällets behov.

Vad betyder detta? I det socialistiska samhället finns inga privata företag. Allt ägande av produktionsmedlen har övertagits av en ”gemensam församling”. Produktionsmedel är en marxistisk term som omfattar allt som människor använder i arbetet, t.ex. hammare, pennor, datorer och synålar. Dessutom inkluderar begreppet allt som tillverkas med dessa verktyg, t.ex. hus, böcker, dataprogram, musik och kläder.

Detta samhälle uppstår endast om Vänsterpartiet får ett avgörande inflytande i regering och riksdag och då blir det också Ohly och hans anhängare som leder ”arbetarnas fria sammanslutning”.

Det är ett sådant parti som Socialdemokraterna och Miljöpartiet stöder i valet. I den meningen är valet den 19:e ett i sanning avgörande val.

DN: Ett avslöjande program

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: