Erik Ullenhag vill ha poliser med religiösa uniformer

Bilden föreställer inte Camilla Grepe utan polis med slöja i ett muslimsk land.

När integrationsminister Erik Ullenhag deltog i radioprogrammet Människor och tro 11-12-16 för att samtala om poliser med slöja så visar det sig han inte brytt sig om att sätta sig in i själva frågeställningen.

I diskussionen säger Camilla Grepe att hon är emot att poliser som representerar samhället bär religiösa symboler, så pratar Ullenhag om studenter i Uppsala har olika etnicitet. Inte någon gång antyder han att han förstår frågan: Är det ok att poliser som representerar samhället har religiösa symboler på sig? Är det i så fall också rätt att domare religiösa symboler i domstolen? Är det ok att poliser bär politiska symboler?

Jo, han tycker att det är problematiskt att lärare har burka, men då ser han det som ett praktiskt problem. Men någon reflektion kring problemet att myndigheter uppträder i religiösa eller politiska kläder gör han inte.

Regeringens uppdrag till Polisen var att öka mångfalden. I beslutet skriver man om “att främja jämställdheten och den etniska och kulturella mångfalden inom polisen” och ”att andelen kvinnor på ledande befattningar ska öka”. Däremot står det inget om att poliser med religiösa eller politiska uniformer. Det har tydligen polisen hittat på själva.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: