Dawkins i Stockholm

I går lyssnade 700 i Rival  i Stockholm på Richard Dawkins Resultatet ska komma i Kunskapskanalen. Men redan nu går det att se en helt ny CNN-intervju:

Som en apropå till det amerikanska valet: Dawkins berättar att mer än 40% av den amerikanska befolkningen tror att jorden är yngre än 10.000 år!!!! Det är, som han säger, en chockerande uppgift. Dessa människor ska alltså vara med och välja världens mäktigaste person.

Dawkins säger också att varför ska man bry sig om vad kreationister tycker. De vet ingenting. Men så enkelt är det inte. Dessa människor som inte förmår att sätta sig in de mest elementära vetenskapliga upptäckterna har stort inflytande på samhällets utveckling. Det gäller de bokstavstrogna i Livets ord och andra evangelikala rörelser, liksom de som ansluter sig till judiska, muslimska, hinduistiska och andra rörelser som tror mer på uråldiga texter än på forskningens upptäckter.

Dessa människor som är så helt övertygade om sin egen boks sanning har en märklig respekt för andra som tror på böcker med helt andra sanningar. Det viktiga är övertygelsen inte se verkligheten. Men det gör också att de saknar förmåga att arbeta tillsammans för ett utveckla vårt gemensamma samhälle.

Därför måste alla dessa rörelser bekämpas. Det betyder att vi måste bry oss om vad de tänker och göra allt för att de ska komma till insikt om vad som är verklig.

Tillägg:

Dawkins uppgift om att mer än 40% av den amerikanska befolkningen tror att jorden är yngre än 10.000 år är chockerande. Men det kan vara mycket värre än så! Enligt en helt ny undersökning utförd av Gallup tror 46% av amerikanarna äldre än 18 år att Gud skapade människan i sin nuvarande form för ungefär 10.000 år sedan. Ytterligare 32 % har samma uppfattning bara att det tog milijontals år. Bara 15% tror på evolutionen.

Bland de 46% finns en presidentkandidat Mitt Romney som fn ha stöd av ungefär varannan amerikan. Romney är mormon, tidigare biskop i dess kyrka, och tror att det som står i Mormons bok är sant. Det betyder att Romney inte har en elementär förmåga att skilja fantasier från verkligheten. Det är livsfarligt att låta en sådan person bestämma över världens öde.

 

One Response to Dawkins i Stockholm

  1. […] Inlägg av Hans Ivan Bratt GillaGillaBe the first to like this. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: