Fri migration kränker medborgarens rättigheter

Intressant text. Värd att fundera vidare på.

Mons Krabbe

DN:s Lena Andersson hävdar att det inte finns några andra argument mot fri migration än de som är bundna i ”blod och jord”. Hon skriver att viljan att ge ”våra egna” ett värdigt liv är ett uttryck för en obehaglig gemenskapsteori. Hur det än är med den saken så tycks Andersson glömma bort en av grundbultarna i det moderna samhällsbygget; samhällskontraktet mellan stat och medborgare. Häri ligger det principiella argumentet mot fri migration som hon efterfrågar.

Det som ingen tycks ta upp i samhällsdebatten när det gäller frågan om migrationen till ett land och deltagandet i dess sociala förmåner är existensen av det samhällskontrakt som delvis är reglerat i lag och delvis finns i den politiska traditionen. Den ekonomiska aspekten av detta samhällskontrakt stipulerar att medborgarna i Sverige, genom inbetalningar till statskassan i form av inkomstskatter, mervärdesskatter o.s.v. kvalificerar sig och sina närstående till förmåner som skola till barnen, sjukvård…

Visa originalinlägg 716 fler ord

2 Responses to Fri migration kränker medborgarens rättigheter

  1. Rickard B skriver:

    Fri invandring till Sverige innebär att levnadsstandarden sänks till den nivån att ingen mer vill flytta hit. Tror ni det blir trevligt?

  2. Hans Iwan Bratt skriver:

    Jag tror inte att det är möjligt att ha fri invandring. Jag anser också att Sverige tar emot alltför många flyktingar. Pengarna kan användas bättre genom att ge bidrag till de grannländer som primärt tar emot flyktingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: