Stoppa bluffen med frekvensterapier!

Bluffen med frekvensterapier har avslöjats i programmet Kropp och själ. Lyssna på det och lär hur cyniska människor lurar svårt sjuka människor med fullständigt meningslös behandling.

Huvudpersonen bakom bluffverksamheten är Marianne Sarve Rönnqvist. Hon presenterar sig som akupunktör, zonterapeut och healer. Hon utför själv dessa löjeväckande behandlingarna, men har även certifierat 70 personer i Norden att bedriva samma verksamhet.

Kropp och själ har intervjuat 14 bluffmakare med dold mikrofon. Av banden framgår det att personerna är fullt medvetna om att det är ett lagbrott att behandla cancer och en rad andra sjukdomar utan sjukvårdsutbildning. Därför säger de först att de bara behandlar ”grundorsaken” till cancern men inte själva cancern. Fast sedan påstår de också att behandlingen gör att cancern försvinner!

Den som hittade på frekvensterapin var Hulda Clark. Hon påstod att alla sjukdomar orsakas av bakterier, virus och föroreningar som skadar kroppens immunsystem. Botemedlet skulle vara att behandla kroppen med elektriska vågor med samma frekvens som bakterier, virus och föroreningarna avger.

Clark konstruerade apparaten Zapper som sände en svag likström genom kroppen som dödar virus, bakterier och parasiter. Hon skrev ”Metoden är 100% effektiv i att stoppa cancer oberoende typ och stadium. Av det följer att metoden säkert fungerar på dig också om du kan följa instruktionerna.” (Clark HR. The Cure for All Cancers. San Diego, CA: ProMotion Publishing, 1993, p. 120.)

Exempel på parasiter som Clarks behandlade:

Hulda Clark påstod att hon var doktor i medicin, men så var det inte. Hon tog doktorsexamen i zoologi.

Clark levde gott på bestråla människor i sent stadium av cancer och sälja böcker som The Cure For All Diseases. Hon blev efter en tid förbjuden att verka i i USA och flyttade till Mexico. Hon dog 2009 i cancer, dvs i den sjukdom hon var helt säker på att kunna bota.

Av svensk lag framgår det att det är ett brott för andra än sjukvårdspersonal att behandla bl.a. cancer. Märkligt nog verkar inte socialstyrelsen göra något åt saken enligt vad deras jurist Lisa van Duin säger i programmet.

Hälsobranschen är full av bedragare som gärna säljer piller och vätskor till människor fullt medvetna om att produkterna är verkningslösa. När försäljningen riktar sig till människor som lider av svårartad sjukdom är verksamheten rent ut sagt vidrig.

Den sjuka verksamhet som Marianne Sarve Rönnqvist bedriver måste stoppas.


Läs mer:

VARNING FÖR DESSA FÖRETAG!!!! De lurar pengar av sjuka människor.

Företag som utför frekvensbehandlingar i Sverige
F-scan, http://www.f-scan.se/
AC Body Life, http://www.acbodylife.se/sv/behandlingar
Hälsozonen, http://www.halsozonen.nu
Neroli, http://www.neroli.se
Hälsokliniken, http://www.halsoqliniken.se
Maarit Hurri, http://www.maarithurri.com‎
Finest, http://www.finest.se
Qi-akuten, http://www.qi-akuten.se
Friskhuset, http://www.friskhuset.nu
Benediktanrgi, http://www.benediktanrgi.se
Kibiopati, kibiopati.se/frekvensterapi.html‎
Salwia, http://www.salwia.se

Det finns säkert fler…

3 Responses to Stoppa bluffen med frekvensterapier!

 1. bbnewsab skriver:

  Jättebra research, Hans Iwan!

  Ytterligare ämnesfördjupning vad gäller Hulda Clark erbjuds via denna länk: http://www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/Cancer/clark.html .

  Precis som du skriver avled Hulda Clark själv i cancer. Det om något bevisar väl, att hennes frekvensmaskinapparat är ren och skär bluff/bullskit.

 2. bbnewsab skriver:

  I slutet av mars inledde Expressen en artikelserie om ytterligare alternativmedicinska bullskitterapier. Frekvensterapi är uppenbarligen bara toppen på ett isberg.

  Kolla in: http://www.expressen.se/nyheter/alternativmedicinare-ar-kaos–i-ditt-blod/ .

  Precis som när det gäller frekvensterapeuterna (se Hans Iwans inlägg här ovan) finner de alternativmedicinska terapeuter, som Expressenreportern Anna Bäsén söker upp, att kroppen är full av bakterier, svamp, parasiter och dylikt.

  I den artikel jag länkat till är det Anna Bäséns blod som innehåller allt detta. Vilket, om det vore sant, skulle innebära akut blodförgiftning och risk för plötslig död.

  Googla gärna på Anna Bäsén för att komma till hennes övriga artiklar i artikelserien.

  Dessutom: Radioprogrammet Kropp & Själ följde upp förra veckans frekvensterapiprogram med ett program om f d läkaren Erik Enby, som hävdar att all cancer beror på svampinfektioner i kroppen.

  Snart sagt hela woowoo-rörelsen verkar vara besatt av tanken, att parasiter och svampinfektioner, för att inte tala om mögel, utgör orsaker till snart sagt alla sorters mer eller mindre allvarliga sjukdomar. Och i synnerhet då cancer.

  Sett mot denna bakgrund är det ingalunda konstigt att antivaccinationsrörelsen hävdar, att autism beror på vaccination av barn, i synnerhet då MMR-vaccinet. (MMR = mässling, påssjuka, röda hund).

  Minst lika tragiskt är det att woowoo-ister inte bryr sig om vetenskapliga bevis. För dem är det hörsägen eller anekdotiska berättelser, vanligen kommande från alternativterapeuten själv, som gäller som oomkullrunkeliga bevis.

 3. Det finns massvis med bluffmakare överallt självfallet även inom kapitaliststyrd läkemedelsindustri.
  Bevis:
  http://www.ted.com/talks/ben_goldacre_what_doctors_don_t_know_about_the_drugs_they_prescribe
  På något vis måste man ändå som patient i detta vimmel försöka undersöka och välja det man tror på själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: