Döljer DN Hans Bergströms klimatartikel?

DNs förre chefredaktör Hans Bergström skriver i dag en ”Ledare signerat” i DN med rubriken ”Efter FN-fiaskot”.  Trots den prominenta placeringen av artikeln så har inte DN publicerat den på DN.se!! Varför? Strider den mot DNs alarmistiska klimatkampanj?

Artikel är läsvärd. I korthet summerar Bergström Climategate och drar slutsatsen att IPCC-kretsen förverkat allt förtroende och bör ersättas av en öppen vetenskaplig diskussion.  FN-spåret är kört, skriver Bergström. Det bör ersättas av en tävlan mellan länder om att utveckla och introducera ny energiteknik.

Hans Bergström har givetvis rätt.  Alla med ansvar för energifrågor vet att vi kommit in i en tid med allt dyrare fossilenergi. Ökade kostnader skapar förändringstryck. De länder som hanterar energin bäst kommer att utvecklas bäst och blir ett föredöme för andra.  FN innebär byråkratisering och tyvärr även till korruption inom FN (”Irak stämmer för FN-korruption”,”Ahlenius: Omfattande korruption i FN”, ”FN-staten och de sju rövarna” ) och i de länder som mottar biståndet.

Tillägg:

Bloggen Toxiska epistlar har vänligen skrivit av inledningen på Hans Bergströms artikel och därifrån har jag hämtat denna text:

”Det gäng som har bildat kärnan i FN:s klimatpanel, IPCC, har agerat på ett sätt som är vetenskapligt fullständigt oacceptabelt. Forskarna i fråga har manipulerat data för att få dem att stämma med deras aktivitstiska övertygelse, ”to hide the decline” (i temperatur) som det heter i ett av de beryktade mejlen. De har hellre förstört grunddata än överlämnat dem till det övriga forskarsamhället. Högkvalificerade forskare som den svenske professorn Wibjörn Karlén, expert på temperaturförändringar i arktiska områden, har nekats tillgång till klimatpanelens data för att kunna jämföra med sina egna. FN-gänget har systematiskt sökt hindra att vetenskapliga tidskrifter publicerar manus från forskare med andra data eller slutsatser. En forskare i nätverket tog på sig uppgiften att rensa Wikipedia från allt som kunde störa beskrivningen av en unik och katastrofal uppvärmning av jorden. Bland annat utraderade han medeltidens värmeperiod från historien.”

Tillägg 2:

Nu finns hela texten på TheClimateScam, inlägg 43. Tack för det.

Tillägg 3 (100101):

Satt just och skrev ett brev till Peter Wolodarski på DN om att Hans Bergströms text inte publicerats på DN.se. Men nu finns den där!

Frågan är om det inträffade var ett slarv eller en medveten handling.  Det var ju inte bara artikeln som stoppats utan Hans Bergström ströks även i listan över ledarredaktionens medarbetare. Men nu är han med i den listan igen, skönt nog.

Ledarsidan har tidigare skrivit klokt i klimatfrågan och därmed helt i opposition till tidningens vetenskapsredaktion. Det vore intressant att få veta mer om den interna klimatdebatten på DN.


2 Responses to Döljer DN Hans Bergströms klimatartikel?

  1. Aha!
    Inte undra på att jag inte hittade artikeln som jag fått tips om! Hoppas den kommer ut på nätet på nåt sätt.

    En annan önskan är att fokus nu läggs på de bakomliggande krafterna till svindleriet och bort från detaljdiskussioner som det indikeras i artikeln. Om jag fick önska så vill jag att FN och delar av EU läggs ner. Mastodontorganisationer av den här typen är odemokratiska. 4 led ner till folket=korruption.

  2. Hans Iwan Bratt skriver:

    Jag tycker att angeläget att ta reda på och beskriva de faktorer som bidrar eller inte bidrar till förändring av klimatet. Många som skrämts av alarmismen har dåliga kunskaper. Förhoppningsvis är många av dem öppna för att ta till sig mer kunskap och bilda sig en bättre underbyggd uppfattning.

    Jag har tidigare hört till de många som sett FN som en förutsättning för att mindre länder som Sverige ska kunna gå samman och hävda sin ställning. Men så är det nog inte. Demokratiska länder måste gå samman i en egen organisation för att hävda sina värden gentemot alla diktaturer. Jag tror inte att FN bör läggas ned, men alltså att FN behöver ett renodlat demokratiskt komplement.

Lämna en kommentar